5 бързи съвета за организиране на вашите финанси

Било ли ви е някога трудно да управлявате собствените си финанси? На мен да. Аз постоянно имам чувството, че съм забравил да платя някоя сметка или друго. Тези мисли са ясно напомняне, че трябва да положа повече усилия в организирането на финансите си. В случай, че има и други като мен, които се нуждаят от финансова организация, съм подготвил следните съвети.

1. Намалете броя на сметките си.

Повечето хора могат само да мечтаят за ситуация, в която имат само една банкова сметка, една кредитна карта и една брокерска агенция. Живеем в сложна финансова система, в която имаме една кредитна карта за онлайн пазаруване, една за бензиностанцията и една за чужбина. Използваме банка, която дава висока лихва, друга, която връща пари в брой и трета, която има най-ниски такси. Цялото това жонглиране и следене на сметки става твърде сложно. Влезте онлайн и намалете общия брой на сметките си.

2. Преместете всичките си сметките в една институция.

Сигурно имате сметка в една банка, кредитна карта от друга компания и инвестиции към трета агенция? Съществува ли една банка или финансова институция, която да предлага всички тези услуги на едно удобно за вас място? Когато работите само с една институция, процедурата по поддържане на вашите финанси се улеснява значително.

3. Направете си ефективна система за проследяване.

Независимо дали обединявате сметки или намалявате броя им, със сигурност ви е необходима система за проследяване на всичко. Намирането на лесен, но ефективен финансов софтуер ще ви позволи по-лесно да управлявате всички ваши сметки от едно място.

4. Създайте добра система за архивиране.

Едни от най-големите разходи в следствие на финансовата дезорганизация, идват под формата на пропуснати плащания. Едва тази седмица например намерих сметка на хладилника си, която е била скрита под друг лист хартия. Направите една папка за неплатени сметки и я сложете в шкафа си. В случай, че голяма част от сметките ви са електронни, можете да си създадете папка за неплатени сметки и на компютъра. И все пак остава притеснението, че и тези папки могат да бъдат забравени, затова е хубаво да имате система за редовна проверка както на физическите, така и компютърните папки. Може да помислите за компютърно напомняне, което да ви гарантира, че редовно ще проверявате папките си. Така например, на всяко 10-то и 20-то число от месеца, трябва да отваряте тези папки и да плащате всички натрупани до момента сметки.

5. Винаги дръжте бележник наблизо.

Имам един в колата и един в офиса. Докато зареждам с бензин, мога да си нахвърлям информация. Когато се сетя за някоя финансова задача, която трябва да бъде изпълнена, просто мога да си я нахвърлям в тефтера и да се погрижа за нея следвайки разписанието за плащанията.

Надявам, се че тази статия ви е харесала и ще ви помогне да се организирате по-добре. Очаквайте нашите нови статии!

Ако статията ви е харесала можете да я споделите:

Коментари

Един коментар to “5 бързи съвета за организиране на вашите финанси”
  1. Павел каза:

    Много полезни съвети! Благодаря

Сподели своето мнение