Ценни финансови съвети:3 икономически причини за сключване на брак.

Повечето хора не се женят заради финансови облаги, а защото се обичат и искат да прекарат остатъка от живота си заедно. Те не анализират непременно финансовите ползи от брака, които и без това се броят на пръсти. В действителност, сключването на брак е най-вече емоционално решение, което има само няколко преки финансови облекчения (и много по-значими правни последици).
1. Обединяване на битовите сметки.
Най-голямата полза от сключването на брак е обединяването на две домакинства в едно често пъти по-голямо. Вместо да плащате два наема /или две ипотеки/, две сметки за ток, две сметки за комунални услуги, две застраховки, по две от всичко останало … Обединявате всичко в едно. Най-вероятно, плащането на една вноска, пък била тя и по-голяма, ще излезе по-евтино, отколкото плащането по две за всичко.

2. Комбиниране на мебелите.
Заедно с рязкото съкращаване броя на сметките на половина, вероятно ще можете да се отървете и от някои мебели, които сте натрупали през последните години. Съкращаването на мебелите може да ви донесе малка сума/ някой лев от продажбата на втория тостер, втория диван и други ненужни мебели да речем на гаражна разпродажба или някаква подобна. Въпреки че, това няма да бъде рентабилно начинание, тъй като ще загубите от цената на всяка стока, все пак така ще успеете да възстановите част от стойността им.

3. Финансови партньори.
Независимо от това как управлявате общите си финанси, сключването на брак означава, че имате партньор в живота, който е инвестирал във вас (точно както вие в него / нея). Добрите финансови навици са заразни, особено ако сте женени за тях! Нормално е да отнеме известно време на двама души, да се нагодят към една обща финансова система, но с течение на времето ще се сработите и ще достигне етап, в който ще получите финансова стабилност.

снимка: Flickr, Espos

Ако статията ви е харесала можете да я споделите:

Сподели своето мнение